جسورانه‌ ترین تصمیم توتال

0
145

روزنامه “فایننشال تایمز” در گزارشی امضای تفاهم نامه بین ایران و شرکت نفتی توتال و شرکت ملی نفت چین را نخستین قرارداد مهم خارجی ایران در حوزه سرمایه گذاری در صنعت گاز آن کشور توصیف کرده و نوشته “وزارت نفت ایران اعلام کرد که در انتظار نهایی شدن توافق بر سر قراردادهای تازه است که توسعه فاز جدید میدان گازی پارس جنوبی را در بر می گیرد.”

این گام مهم در دستیابی به موفقیت برای دولت روحانی است آن هم در شرایطی که تهران برای جذب سرمایه در زیر ساخت های انرژی تلاش می کند. این موفقیتی قابل توجه برای کشوری است که بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان را در اختیار دارد. برای “توتال” قرارداد با ایران باز شدن درهای بسته شده شش سال گذشته است. این شرکت نفتی فرانسوی بر سر تنش های بین المللی ایجاد شده به دلیل اتهامات غرب درباره تلاش ایران برای ساخت تسلیحات هسته ای مجبور به خروج از بازار ایران شده بود. توتال هنوز هم به رغم ضعف بازارهای نفتی خواستار استفاده از فرصت ایران است.

مقام های این شرکت از مصاحبه با فایننشال تایمز درباره جزئیات قرارداد با تهران خودداری کرده اند اما “پاتریک پویان” مدیر اجرایی آن شرکت گفته است که ایران یکی از نقاط اصلی مورد علاقه توتال برای سرمایه گذاری است. او گفته است که فرصت های تازه نفتی و گازی برای سرمایه گذاری به منظور جبران کمبود عرضه انرژی پس از رکود شدید در این صنعت از اواسط سال ۲۰۱۴ میلادی ضروری است.

او می گوید:” در هر صورت زمانی که قیمت پایین و هزینه کم است شما باید سرمایه گذاری کنید.”

 

توتال اولین شرکت غربی همکار ایران

به نوشته فایننشال تایمز “مدیر شرکت توتال با امضای قرارداد اخیر نفتی با ایران جسورانه ترین اقدام خود را انجام داهد و توتال ب هاولین شرکت مهم غربی تبدیل شده که پس از لغو تحریم ها وارد بخش نفت و گاز ایران می شود.

فایننشال تایمز می نویسد پاتریک پویان، مدیر شرکت توتال که بسیاری وی را به خاطر هیکل تنومندی که دارد “بولدوزر” لقب داده اند، با انعقاد قراردادی گازی با ایران، در حال گذار از سیاست کاهش هزینه ها به سیاست توسعه فعالیت های شرکت توتال است.

 

زمانی که قیمت نفت در سال 2014 قیمت نفت سقوط کرد، وی سریعتر و بیشتر از سایر رقبا اقدام به کاهش هزینه های شرکت کرد و موجب شد تا توتال امسال عملکرد مثبتی از خود بر جای بگذارد.

پویان اکنون جسورانه ترین اقدام خود را انجام داد و توتال را به اولین شرکت مهم غربی تبدیل کرد که پس از لغو تحریم ها وارد صنعت انرژی ایران می شود.

قرارداد توتال برای توسعه میدان عظیم پارس جنوبی در ایران با همراهی شرکت سی ان پی سی چین، در همان روزی امضا شد که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی خود به پای صندوق های رای رفتند و دونالد ترامپ را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند. ترامپ کسی است که گفته توافق هسته ای ایران را پاره خواهد کرد و یا دست کم ساختار آن را تغییر خواهد داد.

فارغ از اینکه ترامپ گفته های خود را عملی خواهد کرد یا نه، تهران همچنان هدف تحریم های واشنگتن است و این موجب شده تا بانک های بزرگ غربی از همکاری با ایران امتناع کنند. بنابراین توتال باید خود از محل ذخایر نقدی اش پروژه یک میلیارد دلاری خود در ایران را تامین مالی کند. پویان در این باره گفت، توافق توتال با تهران “مطابق با مقررات بین المللی است” و شرایط تجاری این توافق “جذاب” است.

به علاوه، معامله اخیر با ایران نشان دهنده تمرکز جدید توتال بر قراردادهای توسعه ای استراتژیک است. پویان در سال 2014 و پس از مرگ کریستوف دی مارژری در حادثه هواپیما، مدیریت توتال را در اختیار گرفته است.

کارکنان توتال، پویان را دارای انرژی بی پایان می دانند و می گویند او شب تا دیروقت در دفتر کارش مشغول کار است و کیفش پر از اسنادی است که با خود برای کار به خانه می برد. اما آنها در عین حال وی را به اقتدار طلبی و علاقه شدید به ورود به مسائل جزئی مدیریتی متهم می کنند.

دوره مدیریت پویان در شرکت توتال تاکنون با کاهش قیمت نفت و تلاش های وی برای کاهش هزینه ها تعریف شده است. کار کردن در این دوره واقعا سخت بوده است. اما وی اخیرا این پیغام را فرستاده که آماده آغاز مجدد سرمایه گذاری ها در پروژه های جدید اکتشاف و تولید است.

توتال علاوه بر امضای قرارداد با ایران، ماه گذشته موافقتنامه ای با شرکت برزیلی پتروبراس امضا کرده است. پویان در این باره گفته: “من پول بیشتری نسبت به بقیه دارم… من آماده بازگشت مجدد به پروژه های جدید هستم.”

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید