انرژی تجدیدپذیر جایگزین سوخت فسیلی

موفقیت انگلیس در کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی

0
101
انرژی تجدیدپذیر جایگزین سوخت فسیلی

دستاورد صنعت / انگلیس از جمله کشور‌هایی است که در سال‌های گذشته اقدامات قابل توجهی با هدف کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار داده است.کشوری که گزارش‌ها نشان می‌دهد تنها در سال گذشته میزان مصرف سوخت‌های فسیلی را در بخش تولید برق تا ۲۰ درصد کاهش داده است.
روزنامه گاردین به تازگی گزارشی درباره چالش‌های صنعت برق انگلیس منتشر و در آن به محدودیت‌های شدید این کشور در حوزه تامین سوخت‌های فسیلی اشاره کرد، چرا که میزان تولید برق در انگلیس از طریق سوخت‌های فسیلی در حال حاضر به کمترین میزان از سال ۱۹۵۷ میلادی تاکنون رسیده است.
با توجه به محدودیت‌های شدیدی که دولت انگلیس در فرایند تامین سوخت‌های فسیلی با آن رو به روست و گاز وارداتی به این کشور نیز در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته است، سهم قابل توجهی از برق این کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و نیز واردات مستقیم برق از کشور فرانسه و یا نروژ تامین می‌شود.
به عنوان نمونه در سال ۲۰۲۳ سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تامین برق انگلیس به ۴۲ درصد رسید و تنها یک سوم برق این کشور از محل نیروگاه‌های گاز و زغال سنگ تامین شد.
در نتیجه مشکلاتی که کمبود تامین سوخت برای تولید برق این کشور ایجاد کرد، دولتمردان این کشور در سه سال گذشته تلاش کردند تا از طریق باد، خورشید، برقابی و زیست توده برق بیشتری تولید کنند که نتیجه آن افزایش ظرفیت تولید برق انرژی‌های تجدیدپذیر تا ۴۲ درصد بود.
بر اساس گزارشی که مجله صنعتی «Carbon Brief» ارائه کرده است، در سال ۲۰۲۳ و در مقایسه با اوج بار سال ۲۰۰۸، میزان تولید برق کشور انگلیس از محل سوخت‌های فسیلی تا دو سوم کاهش یافت و به طور جزئی‌تر مصرف زغال سنگ ۹۷ درصد و مصرف گاز نیز ۴۳ درصد کاهش داشته است.
از آن‌سو در این کشور تولید انرژی از محل انرژی‌های تجدیدپذیر از سال ۲۰۰۸ میلادی تا کنون تا ۶ برابر افزایش یافته و مزارع بادی و خورشیدی زیادی برای تولید برق در انگلیس احداث شده است.
همچنین در نتیجه سیاست‌های قیمتی و افزایش تعرفه و نیز افزایش بازدهی لوازم خانگی از سال ۲۰۰۵ تاکنون در این کشور ۲۲ درصد تقاضای مصرف برق خانگی کاهش یافته است.
گزارش‌های جدید در این خصوص نشان می‌دهد هزینه یک سال مصرف انرژی یک خانواده انگلیسی در سال ۲۰۲۴ تا ۱۹۲۸ پوند خواهد رسید که پیش‌بینی می‌شود به واسطه همین موضوع در سال جاری میلادی میزان مصرف برق خانواده‌ها بار دیگر کاهشی شود.
در همین رابطه موسسه «Citizens Advice» با اشاره به اینکه تعداد افرادی که قادر به پرداخت قبض برق خود نیستند افزایش بی‌سابقه‌ای داشته است، از دولت انگلیس خواست تا با حمایت هدفمند از اقشار کم درآمد شرایط عادلانه‌تری را در این خصوص ایجاد کند.
با این وجود اجرای طرح‌های مدیریت مصرف برق در بخش خانگی از طریق افزایش تعرفه و نیز افزایش بازدهی لوازم خانگی از آن جهت در انگلیس مورد تاکید است که بدانیم بر اساس ارزیابی‌های جدید به واسطه برنامه‌ریزی این کشور برای به صفر رساندن مصرف سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تقاضای مصرف برق در انگلیس به زودی تا دو برابر افزایش خواهد یافت.
این یعنی در این کشور در بسیاری از بخش‌های دیگر همانند سیستم حمل و نقل نیز به انرژی الکتریسیته نیاز شدیدی ایجاد خواهد شد که کاهش مصرف برق در بخش خانگی در کنار افزایش ظرفیت تولید برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند پاسخگوی این سیاست باشد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید