دستاورد صنعت / انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: تولید جهانی فولاد خام طی9ماهه نخست سال 2023 میلادی از یک میلیارد و 400 میلیون تن عبور کرد. این در حالی است که ایران 22.1میلیون تن از این محصول را تولید کرد.
انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود خبر داد: فولادسازان جهان طی9ماهه نخست سال 2023 میلادی یک میلیارد و 406میلیون و 400 هزار تن فولاد تولید کردند که نشان از افت 0.1 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی است.
این در حالی است که میزان تولید فولاد ایران از ابتدای ژانویه تا پایان سپتامبر2023 میلادی با کاهش(0.6) کمتر از یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2022 میلادی به 22میلیون و 100 هزار تن رسید.
63 فولادساز بزرگ جهان طی سپتامبر 2023میلادی 149میلیون و 300 هزار تن فولاد خام تولید کردند که این میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال 2022 میلادی1.5 درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین طی مدت یاد شده، ایران توانست 2 میلیون و 400هزار تن فولاد خام تولید کند ایران با این میزان تولید همچنان در جایگاه دهم تولید جهانی فولاد قرار دارد.
همچنین طی 9 ماهه نخست سال جاری میلادی، چین با تولید 795 میلیون و 100 هزار تن فولاد خام همچنان صدرنشین تولید این محصول در جهان است. پس از آن، هند با تولید 104 میلیون و 100هزار تن، ژاپن با تولید 65میلیون و 400 هزار تن و ایالات متحده آمریکا با تولید 60 میلیون و 600 هزار تن و روسیه با تولید57 میلیون و 100 هزار تن فولاد خام توانستند به ترتیب در رتبه های دوم تا پنجم بایستند.
طی مدت یاد شده، کره جنوبی با تولید 50میلیون و 400هزار تن، آلمان با تولید 27 میلیون و 200 هزار تن، ترکیه با تولید 24 میلیون و 500 هزار تن، برزیل با تولید 24 میلیون تن و ایران با تولید 22 میلیون و 100هزار تن به ترتیب درجایگاه های ششم تا دهم قرار گرفتند.
جهش 73درصدی واردات زغالسنگ چین
تولید زغال سنگ چین طی 9 ماه نخست سال 2023 میلادی به 3.4 میلیارد تن رسید که سه درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال قبل بود. هر چند تولید این ماده معدنی طی ماه سپتامبر با کندی رشد همراه شد.
به گزارش وب سایت China daily، چین طی 9 ماهه نخست سال 2023 میلادی ، توانست 3 میلیارد و 440 میلیون تن زغال سنگ تولید کند که رشد 3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی نشان می دهد.
این در حالی است که میزان تولید این ماده معدنی طی سپتامبر2023 میلادی با رشد 0.4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 390 میلیون تن رسید.
چین از ابتدای ژانویه تا پایان سپتامبر سال جاری میلادی واردات 350 میلیون تن زغال سنگ را به ثبت رساند که حاکی از جهش 73.1 درصدی نسبت به 9 ماهه نخست سال 2022 میلادی است.
چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و واردکنندگان زغال سنگ جهان به شمار می رود. علاوه بر این، چین نقش مهمی در تعیین قیمت این محصول در بازارهای جهانی نیز ایفا می کند.
ریوتینتو سه ماهه حدود 14 میلیون تن بوکسیت تولید کرد
تولید مس و آلومینیوم زیست محیطی طی سه ماهه سوم سال جاری میلادی افزایش یافت.
تولید فلز سرخ شرکت معدنی ریوتینتو طی 3 ماهه سوم سال 2023 میلادی به 169 هزار تن رسید که حاکی از رشد 5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
همچنین میزان تولید آلومینیوم این شرکت طی مدت یاد شده به 828 هزار تن رسید که رشد 9 درصدی نسبت به سه ماهه سوم سال 2022 میلادی نشان می دهد.
ریوتینتو از ابتدای ژوئیه تا پایان سپتامبر 2023 میلادی توانست با تولید بیش از 13 میلیون و900 هزار تن بوکسیت، رشد 2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را در تولید این ماده معدنی به ثبت رساند.
این در حالی است که ریوتینتو از همکاری با شرکت تجاری و سرمایه گذاری سومیتومو Sumitomo ژاپن به منظور ساخت کارخانه پایلوت تولید هیدروژن در پالایشگاه آلومینا گلدستون این شرکت در استرالیا خبر داد.
همچنین طی روزهای اخیر، این شرکت از امضای قرارداد چندساله تامین هیدروژن سبز فولاد با فولادساز سوئدی خبر داده است.
رقابت غول های معدنی استرالیا در کاهش وابستگی به سنگ آهن
غول های معدنی استرالیا به دلیل کاهش تقاضای سنگ آهن چین، به دنبال تسریع در کاهش وابستگی به بازار این محصول هستند.
به گزارش وب سایت NIKKEI Asia،. به دلیل رکود اقتصادی چین و کاهش تقاضای سنگ آهن این کشور، بزرگترین خریدار سنگ آهن جهان، گروه های معدنی بزرگ استرالیا همچون فورتسکیو Fortescue و بی اچ پیBHP در حال تسریع فعالیت های خود در جهت تنوع بخشیدن به عرضه محصولاتی فراتر از سنگ آهن هستند. بنابراین، کاهش تقاضای سنگ آهن چین، توجه ها را به سمت هیدروژن و مس جلب کرد.
اندرو فورست، Andrew Forrest مدیرعامل گروه فلزی فورتسکیو اعلام کرد: ما در حال ساخت انرژی سبز برای جایگزینی سوخت های فسیلی هستیم و در این راستا در حال طراحی تکنولوژی سبز برای تحقق واقعی کربن صفر هستیم.
این معدنکار استرالیایی در نظر دارد تا پایان سال مالی جاری (تا ژوئن 2024 میلادی)400 میلیون دلار در هیدروژن و دیگر تکنولوژی های انرژی پاک سرمایه گذاری کند.
همچنین فورتسکیو انرژی، بازوی انرژی سبز گروه فورتسکیو، در نظر دارد به منظور سرمایه گذاری پروژه هایی در استرالیا، برزیل، نروژ و کنیا طی سال جاری تصمیم گیری کند.
شرکت تحقیقاتی آگورا آلمان پیش بینی می کند تقاضای سنگ آهن چین در طولانی مدت به روند کاهشی خود ادامه خواهد داد. به گونه ای که تقاضای سنگ آهن این کشور در سال 2030 میلادی با افت 7 درصدی نسبت به سال 2020 میلادی به 867 میلیون تن کاهش می یابد. کاهش جمعیت و حرکت به سمت استفاده از کوره های قوس الکتریکی ، که آلایندگی کمتری نسبت به کوره های انفجار دارند نیز نقش موثری در این کاهش تقاضا دارند.
گروه بی اچ پی نیز که بیش از نیمی از درآمد خود را از سنگ آهن کسب می کند، رشد تنها 2 درصدی تقاضای جهانی سنگ آهن تا سال 2030 میلادی را پیش بینی کرد.
این شرکت در نظر دارد 11 میلیارد دلار در سال سرمایه گذاری میان مدت انجام دهد که از این میزان 70 درصد به بخش های مس، نیکل و کربنات پتاسیم تعلق خواهد گرفت.
تقاضای مس و نیکل به دلیل استفاده از خودروهای الکتریکی و انرژی های تجدیدپذیر رو به افزایش است. پیش بینی می شود کربنات پتاسیم نیز که در کودها استفاده می شود، با رشد جمعیت جهان شاهد افزایش تقاضا باشد.
این شرکت به دنبال فرصت های سرمایه گذاری در آرژانتین و اکوادور است. همچنین در حال سرمایه گذاری 5.7 میلیارد دلاری در کانادا به منظور توسعه معدن کربنات پتاسیم است که پیش بینی می شود تولید آن از سال 2026 میلادی آغاز شود.
این در حالی است که شرکت بریتانیایی_ استرالیایی ریوتینتو نیز در حال تقویت کسب و کار لیتیوم خود است. این شرکت طی سال 2022 میلادی یک پروژه لیتیوم به ارزش 825 میلیون دلار را در آرژانتین خریداری کرد.