شرکت های ایرانی شریک و همکار شرکت های غربی

0
298

روش ایران برای توسعه همکاری های بین المللی با شرکت های نفتی

ایران نام پنج شرکت ایرانی را برای همکاری با متخصصان انرژی بین المللی که به دنبال سرمایه گذاری در این کشور هستند را تایید کرده است. این اقدام گامی است در جهت حرکت برای بازگشایی ذخایر نفت و گاز برای سرمایه گذاران غربی. غلامرضا منوچهری، معاون شرکت ملی نفت ایران (NIOC)، به فایننشال تایمز گفت شرکت هایی که تا به حال انتخاب شده اند شامل پتروایران، پتروپارس و گروه مپنا هستند که مورد حمایت دولت هستند. اما وی اذعان کرد که لیست در حال نهایی شدن است.

بسیاری از شرکت های انرژی غرب از جمله  بی پی، توتال و انی امیدوارند که پس از سال ها تحریم، بتوانند به ذخایر نفت و گاز این عضو اوپک دست یابند.

تحریم های بین المللی پس از دستیابی به توافق بر سر پرونده هسته ای لغو شدند.ایران که دارای چهارمین ذخایر نفتی بزرگ جهان و بزرگترین ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارد از زمان لغو تحریم ها به دنبال همکاری با سرمایه گذاران بین المللی است اما اعلام شرایط قرارداد هایش تا کنون به تاخیر افتاده است.

از ژانویه گذشته تاکنون، صادرات نفت ایران تقریبا دوبرابر شده و به بیش از 2 میلیون بشکه در روز رسیده است و این کشور به دنبال این است که نزدیک به 200 میلیارد دلار سرمایه از کشورهای غربی جذب کند و در بخش نفت، تولید خود را تا 5 سال آینده حداقل 600 هزار بشکه در روز افزایش دهد.

ایران برای توسعه صنعت نفت و افزایش تولید خود به دنبال جذب 20 میلیارد دلار سرمایه خارجی در پنج سال آینده است

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران، گفته انتظار می‌رود، ایران اولین قرارداد نفتی خود را در دوران پساتحریم طی 3 ماه آینده با یک شرکت خارجی امضا کند.

اما شرکت های انرژی آمریکا، ازجمله ExxonMobil و Chevron به غیر از معاملاتی در زمینه خطوط هوایی، مجبورند فعلا صبر کنند تا زمانی که واشنگتن اجازه دهد تا آنها نیز به همتایان غربی خود برای سرمایه گذاری و توسعه بخش نفت و گاز در ایران بپیوندند.

اخیرا بوئینگ بر معامله ای موقت برای فروش هواپیماهای مسافری به ایران ایر موافقت کرد،   شرکت State Carrier در حال تبدیل شدن به اولین شرکت بزرگ آمریکایی است که از زمان تحریم ها توانسته قراردادی با پتانسیل چندین میلیارد دلار با ایران به دست آورد.

از شرکت های انرژی انتخاب شده، پتروایران یکی از شرکت های زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران است که وظیفه توسعه ساحلی و فراساحل را برعهده دارد، پتروپارس نیز که یکی دیگر از شرکت های مرتبط به نهاد های دولتی است تفاهم نامه ای با یک شرکت آلمانی امضا کرده و بر اساس گزارش رسانه های داخلی مشغول مذاکره با شرکت های غربی است.

صادرات نفت ایران در فاصله توافق هسته ای دو برابر شده و به بیش از دو میلیون بشکه در روز رسیده است.

مپنا یک گروه از شرکت های فعال در زمینه انرژی و زیرساخت است که در ماه مارس قراردادی با زیمنس امضا کرد تا این شرکت آلمانی دو توربین گاز برای یک نیروگاه برق در بندرعباس بسازد.

دو شرکت دیگر، یکی شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) یک پیمانکار نفتی نیمه دولتی است و دیگری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO) است که نقش فعالی در اقتصاد ایران دارد.

آقای منوچهری  در پاسخ به گمانه زنی ها در باره ی نام های منتشر شده توسط یک روزنامه نگار در سرویس خبری وزارت نفت لیستی را اعلام کرده است. این لیست همچنین شامل شرکت هایی از جمله دانا انرژی ، جهان پارس و پتروگوهر است که هنوز از طرف وازرت تایید نشده اند.

آقای زنگنه وزیر نفت، علی کاردار را که پیش زمینه ای در اقتصاد دارد، به عنوان رییس جدید شرکت ملی نفت ایران منصوب کرده است.از این انتصاب به عنوان حرکتی  برای برخورد با مسایل اقتصادی یاد شده است که همزمان با شرایط غیرجذاب قرارداد ها و قیمت پایین نفت که مانع از انجام پروژه های جدید نفتی می‌شود.

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید